2023 Doğan Ersöz ve BUSİAD Başarı Ödülleri açıklandı

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) tarafından bu yıl 27.’si verilecek olan “Doğan Ersöz ve BUSİAD Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu.

BUSİAD’dan yapılan açıklamada, “Doğan Ersöz ve BUSİAD Başarı Ödüllerinin” 27 Kasım’da düzenlenecek törenle sahiplerine verileceği ifade edildi. Yapılan açıklamada, 2023 yılı için BUSİAD Yönetim Kurulu’nun oybirliği ile verilen ödüller şöyle açıklandı:

“Doğan Ersöz Ödülü Oya COŞKUNÖZ AKTAŞ, BUSİAD Özel Başarı Ödülü Sencer SOLAKOĞLU, BUSİAD Kültür-Sanat ve Spora Destek Ödülü TOFAŞ Türk Otomotiv Fabrikası A.Ş., BUSİAD Meslek Ödülü Atilla PARLAMIŞ ve Sinan BAYKAL, BUSİAD Eğitim Ödülü Mehmet Zorlu Vakfı, BUSİAD Sosyal Sorumluluk Ödülü BUSADER Federasyonu.”

BUSİAD ödül gerekçelerini de açıkladı.

Açıklama şöyle:

2023 BUSİAD ÖDÜLLERİ VE GEREKÇELERİ

“Doğan Ersöz ve BUSİAD Başarı Ödülleri Yönetmeliği” çerçevesinde ödül alanlar, yönetim kurulu üyelerimizin oy birliği ile aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü: Oya COŞKUNÖZ AKTAŞ

İngiltere’de dil eğitimi aldıktan sonra İsviçre’de işletme eğitimi ve ardından Amerika’da Uluslararası İşletme lisansını tamamlayan Oya COŞKUNÖZ AKTAŞ, iş hayatındaki kariyerine Koç Holding’de adım atarak başlamış ve ardından İstanbul Oto’da sorumluluklar üstlenmiştir.

2012-2014 yılları arasında BUSİAD Başkanlığı’nı yürüten Oya COŞKUNÖZ AKTAŞ, Bursa iş dünyasında önemli bir liderlik rolü üstlenmiştir.

2015 yılında Otomotiv İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek sanayi dünyasına katkılarını daha da genişleten Oya COŞKUNÖZ AKTAŞ, aynı zamanda TÜSİAD ve Onkoloji Dayanışma Derneği üyesidir.

Coşkunöz Holding’in yurtdışındaki yatırımları ve büyüme stratejileri, Oya COŞKUNÖZ AKTAŞ’ın liderliğinde önemli bir ivme kazanmıştır. Bugün Türkiye, Romanya, Slovakya ve Rusya’daki yatırımları ile Coşkunöz Holding, global bir oyuncu olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemektedir.

Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak, ulusal ve uluslararası çapta eğitim ve gelişim projelerini destekleyen Oya COŞKUNÖZ AKTAŞ, Hatay’daki deprem sonrasında, vakıf tarafından 4 okulun yapımını sağlayarak bölgenin eğitiminin kesintisiz devam etmesi için büyük bir katkı sunmuştur.

Oya COŞKUNÖZ AKTAŞ, aynı zamanda sanayi kuruluşları arasındaki Bursa’nın ilk girişim sermayesi yatırım fonu olan CVentures’ı kurarak yenilikçi girişimlere de destek olmuştur.

Yine kurucu ortağı olduğu GÜLOYA Tarım Gıda Sanayi şirketiyle, sürdürülebilir tarıma katkı sağlamaktadır.

75 yıllık bir geçmişe sahip olan Coşkunöz adını, Slovakya, Romanya ve Rusya’da açılan fabrikalarla, küresel arenada da etkin bir noktaya taşıyan, Coşkunöz Eğitim Vakfı aracılığıyla dönüşümün insandan başlayacağının bilinciyle hareket ederek binlerce insana dokunan ve son olarak 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay Kırıkhan’a anaokul, ilkokul, orta okul ve lise yaptırarak iş insanlığının salt para kazanmak olmadığını da gösteren Sayın Oya COŞKUNÖZ AKTAŞ, BUSİAD Yönetim Kurulu tarafından 2023 Doğan Ersöz Ödülü’ne layık görülmüştür.

BUSİAD Özel Başarı Ödülü: Sencer SOLAKOĞLU

1974 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Sencer SOLAKOĞLU orta ve lise eğitimini İsviçre’de Lyceum Alpinum Zuoz lisesinde tamamlamıştır. Amerika’da “University of the Pacific”de iktisat okuduktan sonra, psikoloji davranış bilimleri konusunda aynı üniversitede 2003 yılına kadar akademik kariyerini devam etmiştir.

Evli ve 2 kız çocuğu babası olan Solakoğlu, 2003 yılında Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra, ülkenin en önemli eksiği ve ihtiyacı olarak gördüğü tarım ve hayvancılık konusunda yatırım yapma kararı alan Solakoğlu, 2009 yılında süt üretmek üzere Avrupa’nın örnek çiftliklerinden biri olarak kabul edilen Feyz Çiftliğini kurmuştur.

Feyz Çiftliği, 2300 hayvan varlığı, 1200 sağmalında ortalama 40kg süt verimi, 6000 dekar alanda kesif ve kaba yem üretimiyle tam entegrasyonu tarladan sofraya sağlayabilen örnek bir aile işletmesidir.

Solakoğlu, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği’nin (TÜSEDAD) başkanlık görevini sürdürmektedir.

15 yıl gibi bir süre içinde kurduğu işletmeyi dünya ölçeğinde örnek bir tesise dönüştürmesi ve başta hayvansal tarım olmak üzere tarımda verimliliği ülke gündemine sokması, tarımı ve modern çiftçiliği görünür kılması nedeniyle Sencer SOLAKOĞLU, BUSİAD Yönetim Kurulu tarafından 2023 Yılı BUSİAD Özel Başarı Ödülü’ne layık görülmüştür.

BUSİAD Kültür-Sanat ve Spora Destek Ödülü: TOFAŞ Türk Otomotiv Fabrikası A.Ş.

Kültür, sanat, spor ve eğitim alanlarında, toplumda fırsat eşitliği yaratan Tofaş, bu yaklaşımıyla çocuk ve gençlere hayatın her alanında başarılı olmalarına yardımcı olacak bir kültür ve bakış açısı kazandırmıştır.

Kurulduğu 1974 yılında bu yana Tofaş Spor Kulübü’nün altyapısında, 770’i milli olmak üzere toplam 5.200’den fazla sporcu ve 420’den fazla antrenör görev yapmıştır.

Tofaş Spor Kulübü, Koç Holding’in Topluluk Şirketleri ile birlikte AFAD koordinasyonunda deprem bölgesinde kurduğu Umut Kent’ler deki Tofaş Basketbol Okulları’nda, depremden etkilenen çocuklara basketbol eğitimleri vermektedir. Tofaş Spor Kulübü koordinatörlüğünde ve Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) ile iş birliğinde Hatay, Adıyaman ve Malatya’da bölgedeki yerel antrenörler tarafından verilen eğitimlerden 2023 yılı sonu itibarıyla 150 çocuk yararlanmaktadır.

Yeni Nesil Tofaş Projesi ile 2023 yılına kadar Bursa’nın farklı ilçelerinde kurulan 15 basketbol okulu ile toplam 10.500 çocuk, 5.000 anne ve babaya ulaşılmıştır.

Tofaş Spor Kulübü 2019 yılında, Semt Sahaları Projesi kapsamında Bursa’nın farklı ilçelerinde basketbol sahaları inşa etmeye başlamıştır. 2023 yılı itibarıyla Bursa içerisinde 46 adet basketbol sahası inşa edilmiş ve sahaların dönemsel bakımları da gerçekleştirilmiştir.

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi, Anadolu’daki otomotiv mirasına sahip çıkmak amacıyla kurulmuş Türkiye’nin ilk ve tek Anadolu arabaları müzesidir. Müze, ziyaretçilerini 2.600 yıl öncesine ait bir tekerlekten başlayarak Tofaş tarafından üretilen motorlu araçlara kadar devam eden tarihi bir yolculuğa çıkarmaktadır.

Kapılarını 2002 yılında açan Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, kuruluşundan bugüne kadar 1 milyon 200 bin kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi sınırları içinde yer alan ve sanat galerisi olarak hizmet veren Umurbey Hamamı, bugüne kadar toplam 6 geçici sergiye ev sahipliği yapmıştır. Müze ve 50 farklı bitki türü bulunduran bahçesi, yıl boyunca konserlere, sanat ve kültür etkinliklerine ev sahipliği yapmaktadır.

50 yıldır Bursa’da başta basketbol olmak üzere spora katkıları bilinen Tofaş, deprem bölgesinde gençlere ulaşması, Bursa’da sporun yaygınlaşması ile 22 yıl önce kurduğu ve geçen sürede de koruyup kolladığı Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi ‘ndeki istikrarlı katkıları nedeniyle, BUSİAD Yönetim Kurulu tarafından 2023 Yılı BUSİAD Kültür, Sanat ve Spora Destek Ödülü’ne layık görülmüştür.

BUSİAD Meslek Ödülü: Atilla PARLAMIŞ

1939 yılında Bursa’da doğan Atilla PARLAMIŞ, Merinos-Sümerbank bursuyla Köln Ekonomi Fakültesi’nde üniversite eğitimi aldı.

Çeşitli kuruluşlarda yöneticilik yapan Parlamış, 1984 yılında, Küçükbalıklı’da 500 metrekarelik bir alanda dokumacılığa başladı. İhracatı kendine hedef alan Parlamış, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 bin metrekare kapalı alanda, yılda 8 milyon metre kumaş üreten, 25 ülkeye ihracat yapan ve 200’e yakın çalışanıyla Bursa tekstilinin önemli isimlerinden biri.

İş dünyasındaki saygın yeri ve 40 yıllık BUSİAD üyeliği ile başta BUSİAD Evi’nin yapımı olmak üzere, BUSİAD’da üstlendiği görevlerle bilgi, birikim ve deneyimlerini kendinden sonrakilere de aktarmış olan Atilla PARLAMIŞ, BUSİAD Yönetim Kurulu tarafından 2023 Yılı BUSİAD Meslek Ödülü’ne layık görülmüştür.

BUSİAD Meslek Ödülü: Sinan BAYKAL

Sinan BAYKAL, 1952 yılında Bursa’da dünyaya geldi. İlk, orta ve liseyi Bursa’da okuyan Baykal, Avusturya’da İşletme Ekonomisi okudu.

12 yaşından itibaren iş hayatının içinde olan Baykal, 1981 yılında kendi şirketini kurdu. 1982 yılında ise dünyanın en iyi 10 korna şirketi arasına giren Seger markası dünyaya geldi.

350 metrekarelik bir alanda 25 kişiyle başlayan serüven bugün, biri Çin’de olmak üzere iki fabrikada yıllık 11 milyon adet kornayı bulan üretimle devam ediyor.

Seger aynı zamanda 2018 yılında Tesla’nın ürettiği Roadster modeline monte edilmiş olan kornasıyla da uzaya çıkan ilk Türk markası oldu.

Seger’in kurucusu ve BUSAD Yönetiminde bir dönem görev alarak iş dünyasına katkı koyan Sinan BAYKAL, BUSİAD Yönetim Kurulu tarafından 2023 Yılı BUSİAD Meslek Ödülü’ne layık görülmüştür.

BUSİAD Eğitim Ödülü: Mehmet Zorlu Vakfı

Topluma fayda sağlama sorumluluğuyla hareket eden ve bu yolda hayata geçirdiği yenilikçi işler ve toplumsal yatırımlarla sürdürülebilir bir yaşamın inşasına katkı sağlayan Zorlu Grubu, Mehmet Zorlu Vakfı aracılığıyla 1999 yılından bu yana başta eğitim ve kültür-sanat olmak üzere sağlık ve sosyal yardımlaşmayı da kapsayan konularda çalışmalar yapıyor.

Mehmet Zorlu Vakfı, sunduğu burs programı, inşa ettiği ve desteklediği eğitim kurumlarının yanı sıra nitelikli eğitim alanında yeni nesli ve onları yetiştirmekte kritik role sahip öğretmenleri destekleyen programların ve inisiyatiflerin paydaşı oluyor.

Her yıl yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim bursu veren Vakıf, bugüne kadar 32 bin gencin eğitim yaşamında yanında oldu.

İnşa edilen ve desteklenen okullardan biri de 2010 yılında eğitime başlayan Bursa Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Okulu. Vakıf, bu okul aracılığıyla öğrencilerin uygun eğitimlerle yetkinlik kazanmalarını sağlayarak, hayata daha aktif şekilde katılmalarına destek sağlamayı sürdürüyor.

Dezavantajlıları da hayata katan bu anlayışla, toplumsal dönüşüme katkı koyan Mehmet Zorlu Vakfı, BUSİAD Yönetim Kurulu tarafından 2022 Yılı BUSİAD Eğitim Ödülü’ne layık görülmüştür.

BUSİAD Sosyal Sorumluluk Ödülü: BUSADER Federasyonu

Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği adıyla 2017 yılında kurulan BUSADER’in, etki alanını genişletmesiyle 2022 sonlarında 3 şehirde 6 dernek, Birleşik Uluslararası Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Dernekleri Federasyonu çatısı altında toplandı.

Bu birleşmenin ardından birkaç ay geçmişken yaşadığımız 6 Şubat 2023 depremleri, BUSADER Federasyonun iyilik adına kullandığı gücünü bölgeye yığmasını sağlamıştır.

Depremin hemen ardından bölgeye 7 TIR malzeme gönderen BUSADER Federasyonu, daha sonra barınma amaçlı 50 konteynırı da ulaştırmıştır.

BUSADER Federasyonu son olarak Hatay Samandağ’da anaokulu ve ilkokul olarak kullanılan bir okul inşa etmiştir.

İnsan olmanın kendimiz dışındakileri de düşünmek olduğunu, zor zamanlarda, zor durumda olanlara el uzatmanın görevimiz olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatan ve bunu kuruluşunun üzerinden bir yıl bile geçmeden başaran BUSADER Federasyonu, BUSİAD Yönetim Kurulu tarafından 2023 Yılı BUSİAD Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görülmüştür.

Exit mobile version