3 gün uyumadan yazılım geliştirmek için yarıştılar

BİLGİ TEKNOLOJİSİ ÇÖZÜMLERİNE İLİŞKİN İHTİYAÇ VE BEKLENTİLERİ SEKTÖREL BAZDA KARŞILAYARAK FİRMALARA TEKNOLOJİK PARTNERLİK YAPAN MERT SOFTWARE& ELECTRONİCS, KURULUŞUNUN 20. YILINDA DÜZENLEDİĞİ NİGHTWATCH HACKATHONU İLE VERİ TOPLAMA VE DAĞITIMINA YÖNELİK GELİŞTİRİLEN PROJELERİ ÖDÜLLENDİRDİ.

Bursa’da yazılımcılar ilk kez düzenlenen ve 3 gün aralıksız devam eden NightWATCH Hackathon’da mücadele etti. 2 gece 3 gün hiç uyumadan ve mola vermeden yazılım geliştirmek için kod yazan takımlar kıyasıya yarıştı.

Bilgi teknolojisi çözümlerine ilişkin ihtiyaç ve beklentileri sektörel bazda karşılayarak firmalara teknolojik partnerlik yapan Mert Software& Electronics, kuruluşunun 20. yılında düzenlediği NightWATCH Hackathonu ile veri toplama ve dağıtımına yönelik geliştirilen projeleri ödüllendirdi.

Yazılım geliştiriciler, mühendisler ve veri bilimcilerden oluşan ekipler, 48 saat süren maratonda Mert Software & Electronics tarafından kendilerine atanan mentorleri ile birlikte birbirinden farklı teknolojilerle her biri farklı alanda olan çözümler geliştirdi. Ayşe Aktağ, Eser Özvataf, Evren Tan, Ezgi Erdem Aytaş ve İlhan Özdemir’in jüri üyeliğini yaptığı NightWATCH Hackathon’da, enerji işletmelerinin verimliliğini artırmak için geliştirdikleri proje ile Byte Benders ekibi birinci olurken, temassız otopark sistemi projesi ile QuadRuplet R & D ekibi ikinci, verimli vardiya planlaması projesi ile Backend Ormanı ekibi üçüncü oldu.

Proje hakkında konuşan Mert Software & Electronics Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Özdemir, “NightWatchEndüstriyel IoT Platformumuz isteyen işletmelerin kendi IoT geliştirmelerini kendilerinin yapmalarına destek olmayı hedeflemektedir. Hackathonetkinliğimizle, bu platformumuzun sadece endüstriyel çözümler için değil birçok alanda kullanılabileceğini göstermek istedik. NightWATCH Hackathonu bizim için amacına ulaşmıştır, farklı teknolojilerle farklı çözümler üretildiği için çok mutluyuz” dedi.

Etkinliklerin devamının geleceğini belirten Mert Software &Electronics Yazılım Geliştirme Müdürü Ali Özgür, 24 kişiden oluşan toplam 6 ekiple NightWATCH açık veri platformunun gelişimi ve kullanımı ile ilgili önemli katkılar sağladıkları bir organizasyona imza attıklarını belirtti. Sunulan projelerden etkilendiklerini söyleyen Özgür, “Sektöre yönelik farklı etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Yarışmanın birincisi Byte Benders 50 bin lira, ikinci olan QuadRuplet R& D 30 bin lira, üçüncü olan Backend Ormanı 20 bin lira ödül kazandı. Diğer takımlar 5 bin lira mansiyon ödülüne layık görüldü.

Exit mobile version