Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kutsal’dan yeni single: Yoldaşım

2001 yılında çıkardığı “Susuzluğun

2001 yılında çıkardığı “Susuzluğun Geçti mi?” isimli ilk albümü ile dikkatleri üzerine çeken Kutsal, bu albümden “Bırak Kırılsınlar” isimli bestesi ile müzik listelerinde ilk on sırada yer almıştır.

Ayrica Kutsal’ın bu şarkısı Avusturya-Türk ortak yapımı olan “Gökten Düşen Hazine” isimli bir filmde filmin ana müziği olarak kullanılmıştır. Kutsal, Ahmet Uğurlu, Halil Ergün gibi isimlerin yer aldığı bu filmde rock müzisyeni bir kızı canlandırmıştır.

2003 yılında Los Angeles’a taşınmış ve burada Alper Çakır ve Jimmy Waldo (Alcatrazz, Quiet Riot gibi gruplarda klavye çalmıştır) ile birlikte hem İngilizce, hem de Türkçe iki albüm yayımlamıştır. 2008 yılında yayımlanan bu albümler “Naked” ve “Çırılçıplak”, itunes’a giren ilk Türk albümlerinden olmuştur. Ve bu albümlerde Mr. Big’in davulcusu Pat Torpey
gibi ünlü bazı müzisyenler ve Grammy ödüllü ses mühendisleri ile çalışılmıştır. Sanatçı, Çırılçıplak” albümünden “Resimler” ve Çalmışsın Uykumu” isimli parçalara Los Angeles ve İstanbul’da klip çekmiştir.

Daha sonra Kutsal, 2012 yılında “Kalbimin Aydınlık Yüzü” isimli 5 şarkıdan oluşan EP’sini yayımlamış ve bu EP’den “Dönülmez Bir Yoldayım” ve “Çocuğum Gibi Baktım” isimli iki parçaya Amerikalı ve Türk yönetmenler ile, Los Angeles’ta klip çekmiştir.

Bu EP’de Kutsal, Hollywood’daki bazı büyük filmelere müziğiyle katkıda bulunan Emir Işılay ile çalışmıştır.

2016’nın başında ise “Döndüm Durdum” isimli bir single yayımlayan Kutsal’ın bu singılında Miley Cyrus’un basçısının yer alması en dikkat çekici öğelerden biridir. Ayrıca, klibi Los Angeles’ta çekilen singılın aranjesi de yine Emir Işılay’a aittir.

2019 yılının Nisan ayında “Çukurun Dibinde” isimli yeni bir single çıkartan sanatçı, bu şarkısına Los Angeles’da bir klip çekmiştir. Sarkının aranjesi Serdar Öztop, masteringi ise, Grammy odüllü ses mühendisi Evren Göknar tarafından gerçekleştirilmiştir.

“Çukurun Dibinde”, bu sene The Crossbow/Yay isimli kısa filmde de, film müziklerinden biri olarak yer alacaktır. Film uluslarası festivallere katılacaktır.

14 Şubat sevgililer gününde son single’i “YOLDAŞIM” ile dinleyicilerinin karşısına çıkan Kutsal, bu singılda, ilk albümde de birlikte çalıştığı, Türkiyenin en iyi Rock aranjörü ve gitaristlerinden olan Serdar Öztop ile çalışmıştır.

Sanatçı, şu aralar konserlerine hem Türkiye, hem de Amerika’da devam etmektedir. Kutsal, Amerika’da albüm çıkaran ve aktif olarak müzik hayatına devam eden ilk ve tek Türk kadın Rock müzisyenidir.