Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kükürtlü TSO öğrencileri “Hayal Perdesi”ni sahneledi

Bursa Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu öğrencileri, Türkçe dersinde yazdıkları, Karagöz ve Hacivat doğaçlamalarından oluşan “Hayal Perdesi” isimli kitaplarını sahneledi.

Bursa Kükürtlü Ticaret ve

Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu 3-B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Meral Demir’den aldıkları yazın eğitimiyle, Türk halk kültürünün önemli bir parçası olan Karagöz ve Hacivat doğaçlamalarını kitaplaştırdı.

Öğrenciler, “Hayal Perdesi” ismiyle yazıya dökülen oyunu okulun konferans salonunda sahneledi.

Öğrencilerin Karagöz ve Hacivat karakterlerini kendi yaşantılarına uyarlayarak, birer çocuk dili ve çocuk bakışı ile doğaçlamaları, aralarında Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız’ın da bulunduğu izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Oyunla ilgili bilgi veren Meral Demir, “Aslında hepimiz biraz Karagöz, biraz Hacivat’ız. Olan biteni kimi zaman anlarız, anlamayana anlatırız. Kimi zaman anlayamayız, anlayandan dinler, öğrenmeye çalışırız.” dedi.

Demir, şu ifadeleri kullandı:

“Bazen de bilenden öğrenmeye tıpkı Karagöz gibi ayak diretir, anlatılanı da yanlış anlarız. Hayat bu. İçinde her şey var. Her ne kadar Karagöz ve Hacivat itişseler, kakışsalar da yine insanlık, dostluk kazanır.  Ne kadar farklı insanlar olsalar da atışmaları aslında arkadaşlığın devamıdır; asla küsmezler, birbirlerini ararlar, severler. İkisi de yine birbirlerine yaslanır.
O halde toplumun her alanında, birbiriyle itişen, kakışan, ama illa ki birbirine yaslanan Karagöz ve Hacivatlar’a selam olsun.”