Belediye personeline sağlıklı beslenme ve ofis ergonomisi eğitimi

OSMANGAZİ BELEDİYESİ, BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİYLE PERSONELE YÖNELİK ‘SAĞLIKLI BESLENME VE OFİS ERGONOMİSİ’ EĞİTİMİ DÜZENLEDİ. OSMANGAZİ BELEDİYESİ, ÇALIŞMA ORTAMINDA ERGONOMİK ŞARTLARIN SAĞLANMASI, PERSONELİN İŞ VERİMİNİN VE MEMNUNİYETİNİN ATTIRILMASI, UZUN VADEDE BAŞ GÖSTEREN İŞ HASTALIKLARININ ÖNLENMESİ VE SAĞLIKLI BESLENMENİN SAĞLANMASI AMACIYLA BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİYLE SAĞLIKLI BESLENME VE OFİS ERGONOMİSİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ. OSMANGAZİ BELEDİYE MECLİS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİME PERSONEL YOĞUN BİR KATILIM GÖSTERDİ.

Osmangazi Belediyesi, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle personele yönelik ‘Sağlıklı Beslenme ve Ofis Ergonomisi’ eğitimi düzenledi.

Osmangazi Belediyesi, çalışma ortamında ergonomik şartların sağlanması, personelin iş veriminin ve memnuniyetinin attırılması, uzun vadede baş gösteren iş hastalıklarının önlenmesi ve sağlıklı beslenmenin sağlanması amacıyla Bursa İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Sağlıklı Beslenme ve Ofis Ergonomisi eğitimi gerçekleştirdi. Osmangazi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime personel yoğun bir katılım gösterdi.

Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Fizyoterapist Pınar Aydeniz, masa başı çalışanlar için ofis ergonomisi eğitiminin büyük önem taşıdığını ifade etti. Masa başında çalışanların genellikle baş, boyun ve sırt ağrılarından şikayetçi olduklarına vurgu yapan Aydeniz, “Omurga sağlığımızı korumak için masa başında çalışırken belli egzersizler yapmamız gerekiyor. Biz bu egzersizlere ofis rehabilitasyonu diyoruz. Masa başı çalışan kişiler eğer düzenli egzersiz yapmaz ise omurgada bozukluklar meydana gelebiliyor. Özellikle bel ve boyun düzleşmeleri yaşanabiliyor. Bu sıkıntıların önüne geçmek için düzenli yürüyüş ve egzersiz yapılmasını öneriyoruz. Oturma sırasında vücudun uygun duruş şekli mutlaka sağlanmalıdır. Oturma pozisyonu en fazla iki saatte bir değiştirilerek hareket edilmesi zorunludur” dedi.

Fizyoterapist Pınar Aydeniz yaptığı bilgilendirmenin ardından masa başında çalışanların mutlaka yapması gereken kültür-fizik hareketlerini uygulamalı olarak gösterdi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Diyetisyen Canan Tanrıöver ise “Amacımız sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konusunda farkındalık oluşturmak. Sağlıklı beslenmenin temelini bağırsaklar oluşturur. Bağırsak geçirgenliğini azaltmamız gerekir. Rafine gıdalardan daha az beslenmeliyiz. Paketli gıdaları tüketmemeliyiz. Sebze, meyve ve kuru baklagiller gibi posalı yiyeceklerin tüketimini arttırmalıyız. Beyaz unu tamamen bırakıp, ata tohumlarından üretilen undan yapılmış ekmekleri tüketmeliyiz. Bol su içmeliyiz. Sağlıklı beslenme ile birlikte fiziksel aktiviteleri de hayatımızın içerisine almamız lazım” diye konuştu.

Exit mobile version