Gürsu’da 739 ton atık dönüştürüldü

GÜRSU BELEDİYESİ, YEŞİL BİR GELECEK İÇİN ÜRETTİĞİ PROJELERLE, DOĞANIN KORUNMASINA İMZA ATIYOR. İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SIFIR ATIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN UYGULANAN KAPSAMLI ATIK YÖNETİMİ VE GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR ATIK TOPLAMA YÖNTEMİ SAYESİNDE BELEDİYE BÜTÇESİNE DE 3 MİLYON 442 BİN 295 BİN LİRA GELİR KAZANDIRILDI.

Gürsu Belediyesi, yeşil bir gelecek için ürettiği projelerle, doğanın korunmasına imza atıyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından uygulanan kapsamlı atık yönetimi ve geri dönüştürülebilir atık toplama yöntemi sayesinde belediye bütçesine de 3 milyon 442 bin 295 bin lira gelir kazandırıldı.

Gürsu’da başlatılan ve tüm kente örnek olan Gürsu’da Geri Dönüşüm Evde Başlar Kampanyası meyvelerini verdi. Belediye bünyesinde kurulan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bir buçuk yıl içerisinde tam 730 ton atık topladı. Sadece kullanılmış giyim eşyalarının geri kazanımından aylık ortalama 240 bin lira gelir kazanıldı. Geliştirilen mobil uygulama sayesinde vatandaşların atık yönetimi süreçlerine aktif katılımı sağlandı, toplama faaliyetleri sistemleştirildi, ödüllendirme sistemiyle ilçe halkının yüzde 80’ne ulaşılarak sıfır atık bilinci yaygınlaştırıldı. Proje kapsamında 3 milyon 442 bin 295 lira gelir sağlandı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık “Atık oluşumunun kaynağında azaltılması, geri dönüşüm oranlarının arttırılması ve atık depolama alanlarına giden atık miktarının azaltılması gibi konulara odaklandık. Projemiz ile atık toplama ve ayrıştırma altyapısı iyileştiriliyor ve mevcut olanların kapasitesi arttırılıyor. Ayrıca, evsel atıkların toplanması için daha verimli rotalar belirlenerek, toplama süreçleri optimize edilmekte” dedi.

Proje kapsamında vatandaşlar, işletmeler ve okullar arasında atık ayrıştırma ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturuldu. Çeşitli kampanya ve bilgilendirme toplantıları ile de süreç pekiştirildi.

Exit mobile version