Türkiye’nin en iyi köyleri: Bursa’dan da bir köy var!
Bu köyde yaşayanların lügatında stres yok. Listedeki Türkiye’nin en iyi köyleri gezip görenler için de huzuru beraberinde getiriyor. Birbirinden güzel doğasıyla görenleri hayrete düşüren bu köylerin kaçını duydunuz?
Şehrin kalabalığından kaçıp sakin ve sessiz bir ortam arayanlar bu köylere koşuyor. Türkiye’nin en iyi köyleri arasında sayılan bu köyler ziyaret edenler için ve yaşayanlar için tam bir huzur ortamı. İşte en güzel köyler arasında sayılan Üçağız Köyü, Birgi Köyü, Cumalıkızık ve Şirince Köyü hakkında ayrıntılar…
ÜÇAĞIZ KÖYÜ
Akdeniz sahilinde konumlanan stresi bitirip huzur getiren bu harika köy, tertemiz koyları ve doğal güzellikleri ile ünlü. Geçmişi Milattan Önce 5. yüzyıla dek uzanan ve doğal bir liman özelliğine sahip olan köy, tarihî kalıntıları ile de farklı bir atmosfer sunuyor. Sakin bir mola vermek istiyorsanız siz de rotanızı Demre’ye çevirebilir, Türkiye’nin en iyi köyleri arasında yerini alan Üçağız Köyü’nün güzelliklerine tanıklık edebilirsiniz.
BİRGİ KÖYÜ
Kiremit çatılı evlerinin sarmaladığı dar sokakları, sakinliğin tadına vardıran huzurlu havası ile Türkiye’nin en iyi köyleri içerisindeki Birgi Köyü, şehrin keşmekeşini geride bırakmanın en müthiş yollarından biri olarak görülüyor.. Ahşap işçiliğinin mükemmel örneklerine tanıklık edilebilen bu köy aynı zamanda dünyanın en güzel köyleri arasında.
CUMALIKIZIK
Türkiye’nin en iyi köyleri arasında yer alan Cumalıkızık Köyü güzel Bursa’nın kırsal yerleşimlerinden biri. Şehir merkezini ziyaret edenler bu köye uğramadan geçemiyor. Osmanlı zamanında kurulmuş Cumalıkızık bir cuma günü kurulduğu için ya da çevre köylerden cuma namazına gelenlerden dolayı bu adı almış. Geleneksel köy evlerinde bugün halen yaşayanlar var. Köy halkının yaptığı yöresel ürünlerden alıp köyün keyfini çıkarabilirsiniz.
ŞİRİNCE KÖYÜ
Türkiye’nin en iyi köyleri’nden biri olan İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Şirinci Köyü’nün listede dahil olmaması olmazdı. Özgün ismi olan Kırkınca’nın efsanevi bir çağda dağlara vuran kırk kişiye atfen verildiği söylenir. Rumların söylediği şekilde Kirkice, Kirkince denilip sonunda Çirkince gibi biçimler alan bu isim, Cumhuriyet’in ilk yıllarında dönemin İzmir valisi talimatı ile Şirince ismini aldı.